Aardbeientiramisu

Tiramisu is één van mijn favoriete desserts. Lekker romig, met een beetje koffie en heerlijke laagjes lange vingers die zacht zijn als cake. In de zomer maak ik altijd graag een variatie op de reguliere tiramisu, namelijk met aardbeien. Veel recepten voor tiramisu met aardbeien bevatten zoete witte wijn in plaats van koffie, maar wat mij betreft is er ook zoiets als te veel zoet. Het bittere van de koffie in combinatie met de zoete aardbeien maakt naar mijn smaak de perfecte combinatie. En als je dan nagaat dat ik verder helemaal geen koffie lust wil dat heel wat zeggen.

Ingrediënten (8 personen):

  • 500gr mascarpone
  • 100gr poedersuiker
  • 125ml slagroom
  • 6 kopjes afgekoelde espresso
  • 50ml amaretto
  • 1 tot 2 pakken lange vingers (bij voorkeur savoiardi)
  • 700gr aardbeien in plakjes
  • Cacao

Bereidingswijze:

Klop de mascarpone, poedersuiker en slagroom tot een luchtig geheel.

Doe de amaretto bij de espresso en roer dit goed door.

Haal nu één voor één de lange vingers door de espresso en bekleed de bodem van de schaal ermee.

Doe er vervolgens een laag van het mascarpone mengsel over.

Bekleed dit met een laag aarbeienplakjes.

Herhaal deze stappen (lange vingers door de koffie, mascarpone en aardbeien) tot je twee of drie lagen hebt (afhankelijk van de grootte van je schaal), je eindigt altijd met aardbeien.

Bestrooi de aardbeien met een beetje cacao.

Log nu in om een reactie te plaatsen