Registeren
Wachtwoord vergeten?
Koekjes, cake, taart (bij voorkeur met een kopje thee), voor mij maakt het niet uit, ik vind het allemaal heerlijk. Nu de wilde perziken weer volop overal te krijgen zijn leek het me leuk om ook die eens te verwerken in een cake. In dit geval werd dat een yoghurtcake en dat was zeker geen verkeerde keuze. Het frisse van de yoghurt, samen met het zure van de citroen, het zoete van de perzik en natuurlijk de heerlijke vanille maakt voor een heerlijke combinatie. Het gebruik van olie zorgt er daarnaast ook voor dat de cake heerlijk zacht blijft. De cake was dan ook een grote hit toen ik deze meenam op kamp en nu ik het zo opschrijf krijg ik eerlijk gezegd wel weer zin in een plakje.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
Snijd twee perziken in kleine blokjes.
Zeef de bloem.
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
Meng de yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, citroensap, vanille extract en zonnebloemolie.
Meng het yoghurtmengsel met het bloemmengsel tot een glad geheel.
Roer de perzikblokjes er doorheen.
Giet het beslag in de cakevorm.
Snijd de nog overgebleven perzik in plakjes.
Verdeel de plakjes over het beslag.
Bak de cake in 55-65 minuten in het midden van de oven gaar.
Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm voordat je deze stort.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.