Yoghurt-perzikcake

Koekjes, cake, taart (bij voorkeur met een kopje thee), voor mij maakt het niet uit, ik vind het allemaal heerlijk. Nu de wilde perziken weer volop overal te krijgen zijn leek het me leuk om ook die eens te verwerken in een cake. In dit geval werd dat een yoghurtcake en dat was zeker geen verkeerde keuze. Het frisse van de yoghurt, samen met het zure van de citroen, het zoete van de perzik en natuurlijk de heerlijke vanille maakt voor een heerlijke combinatie. Het gebruik van olie zorgt er daarnaast ook voor dat de cake heerlijk zacht blijft. De cake was dan ook een grote hit toen ik deze meenam op kamp en nu ik het zo opschrijf krijg ik eerlijk gezegd wel weer zin in een plakje.

Ingrediƫnten:

  • 200gr + extra bloem
  • 2tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 180ml yoghurt
  • 200gr lichtbruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2tl citroenrasp
  • Sap van een halve citroen
  • 1tl vanille extract
  • 100ml zonnebloemolie
  • 3 wilde perziken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.

Snijd twee perziken in kleine blokjes.

Zeef de bloem.

Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.

Meng de yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, citroensap, vanille extract en zonnebloemolie.

Meng het yoghurtmengsel met het bloemmengsel tot een glad geheel.

Roer de perzikblokjes er doorheen.

Giet het beslag in de cakevorm.

Snijd de nog overgebleven perzik in plakjes.

Verdeel de plakjes over het beslag.

Bak de cake in 55-65 minuten in het midden van de oven gaar.

Laat de cake helemaal afkoelen in de vorm voordat je deze stort.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel