Wortels uit de oven

Om te beginnen zal ik maar vertellen dat ik weinig heb met gekookte groenten. Waarschijnlijk omdat veel mensen de groenten nog net niet tot moes koken, met als resultaat een nogal smaakloze prak. Aangezien ik echt nog geen kunstgebit nodig heb, geef ik dan ook de voorkeur aan groentes met een beetje bite. Dat kun je natuurlijk prima bereiken door ze minder lang te koken, maar ik geef de voorkeur aan het grillen of bakken van groentes, bij voorkeur met wat kruiden en knoflook. Zo ook bij deze wortels. Een mooie bonus is natuurlijk dat dit kleurenfestijn er ook nog eens super gezellig uitziet op je bord.

Ingrediënten:

  • 600gr regenboog wortelmix (schoongemaakt)
  • Takje tijm
  • 1½ theelepel honing
  • 1½ theelepel balsamicostroop
  • 3 tenen knoflook
  • Citroenpeper
  • Paprikapoeder
  • Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg de wortels op de bakplaat en sprenkel er wat olie over.

Rits de tijmblaadjes van het takje en strooi over de wortels.

Kneus de knoflookteentjes en leg tussen de wortels.

Bestrooi de wortels met een beetje paprikapoeder en zout en citroenpeper naar smaak.

Bedruip de wortels met honing.

Bak de wortels in oven 25-35 minuten gaar (afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt).

Haal de wortels uit de oven en bedruip met balsamicostroop.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel