Cannelloni met gehakt

Ik wilde al een tijdje cannelloni maken, oftewel van die gevulde pastastaafjes. Veel recepten voor cannelloni hebben een vulling van spinazie en ricotta. Ook erg lekker uiteraard, maar ik had toch echt behoefte een iets minder standaard recept en iets wat niet vegetarisch is (al is daar natuurlijk niks mis mee).

Eén keer eerder maakte ik cannelloni, nou ja het werd voor mij gemaakt door een vriend (al hielp ik natuurlijk wel een beetje). Die vriend had alleen het goede idee om de cannelloni eerst te koken (we hadden inderdaad het pakje niet gelezen). Kun je je voorstellen wat een enorme moeite wij gehad hebben om die pastastaafjes gevuld te krijgen?! Dat is ongekookt al niet altijd even makkelijk, laat staan als ze niet eens rechtop kunnen blijven staan. Hoewel we die avond echt prima gegeten hebben, raad ik dat voorkoken dus toch echt af.

Ingrediënten:

  • 12 cannelloni staafjes
  • 300gr gehakt
  • 2 + 1 tenen knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 rode gegrilde paprika’s in blokjes
  • 100gr wortelrasp
  • ½ courgette geraspt
  • 140gr tomatenpuree
  • 2el witte balsamico azijn
  • ½tl gedroogde oregano
  • Handjevol verse basilicum fijngesneden
  • ½tl rozemarijn
  • ½tl tijm
  • 800gr tomatenblokjes
  • 125gr buffelmozzarella
  • 2el Parmezaanse kaas geraspt
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin twee teentjes knoflook en de ui.

Voeg de gehakt toe en bak op laag vuur rondom bruin.

Voeg de paprika, wortelrasp, courgette, oregano en basilicum toe en bak 2 minuutjes door op laag vuur.

Voeg de tomatenpuree toe en bak op middelhoog vuur 2 minuutjes door.

Voeg de balsamico azijn en peper en zout naar smaak toe.

Haal de pan van het vuur.

Verhit in een pan een beetje boter of olie.

Fruit hierin het nog overgebleven teentje knoflook.

Voeg de tomatenblokjes, rozemarijn, tijm en peper en zout toe.

Laat 3-4 minuutjes zachtjes pruttelen.

Vul ondertussen de cannelloni met het gehaktmengsel (met een spuitzak is dat goed te doen).

Leg de cannelloni in een ovenschaal en giet het tomatenmengsel er overheen.

Verdeel de mozzarella over het tomatenmengsel en bak de cannelloni in 25 minuten in de oven gaar.

Bestrooi de cannelloni met Parmezaanse kaas voordat je deze serveert.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel