Hangop met nectarine

Tijd voor een toetje! Hoewel ik (uiteraard) gek ben op toetjes, eet ik ze niet heel regelmatig. Een beetje een gezondheidsoverweging, want hoewel ik vier uur in de week dans is er tegen een toetje elke dag echt niet op te dansen. Tenminste niet tegen het soort toetjes waar ik van houd, zoals chocolade-ijs en tiramisu. Aan dat rijtje kan nu ook dit toetje worden toegevoegd. Heerlijke zelfgemaakte hangop met vanille, gebakken nectarine en bastogne koekkruimels.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 liter yoghurt
  • 1tl vanille extract
  • 2 nectarines
  • 4tl lichtbruine basterdsuiker
  • Kaneel
  • Klontje roomboter
  • 4 bastognekoeken

Nodig:

  • Kom
  • Zeef
  • Schone theedoek of katoenen doek (die niet met wasverzachter gewassen is)

Bereidingswijze:

Spoel en wring de theedoek uit.

Zet de zeef in de kom en leg de theedoek in de zeef.

Giet de yoghurt in de theedoek en dek af met folie.

Zet de yoghurt in de koelkast en laat minimaal 8 uur uithangen (vandaar de hangop), zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.

Haal de hangop uit de theedoek en meng met de vanille extract.

Snijd de nectarines in partjes.

Verhit een klontje boter in een pan (eventueel een grillpan).

Voeg de necatarines en suiker toe.

Bestrooi met kaneel naar smaak en bak door tot de nectarines een beetje gekarameliseerd zijn (pas op dat de suiker niet verbrand.

Verdeel de hangop en nectarinepartjes over 4 bordjes en verkruimel over ieder bordje een bastognekoek.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel