Apple crumble

Dessert voor de kerst

Appels, appels, appels. Het klinkt een beetje saai, maar het is mijn favoriete soort fruit. Lekker met muesli, in taart, bij een mooi vleesgerecht, of gewoon lekker simpel appelmoes. Voor het kerstdessert maakte ik een apple crumble. Het klinkt wat duurder dan het is. In feite zijn het in een schaal gebakken appeltjes met een kruimellaag erover, oftewel een soort van appelkruimeltaart zonder de korst. Bij voorkeur warm eten met wat slagroom of kaneelijs, of allebei.

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

  • 2 grote goudreinetten
  • 2 eetlepels citroensap
  • Scheut calvados
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 3,5 theelepel kaneel (evt. meer naar smaak)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 100gr bloem
  • 50gr havermoutvlokken
  • 100gr lichtbruine basterdsuiker
  • 65gr boter
  • Poedersuiker (om te bestrooien)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Kneed in een schaal de bloem, havermoutvlokken, lichtbruine basterdsuiker, boter, 2 theelepels kaneel en 1 theelepel nootmuskaat tot kruimels.

Schil de appels en snijd ze in schijfjes.

Besprenkel ze met de citroensap, kristalsuiker, resterende kaneel, calvados en schep goed door.

Leg de schijfjes in een ovenschaal van ongeveer 15x20cm.

Bestrooi het geheel royaal met de kruimels en bak het in de oven in 25 minuten gaar.

Bestrooi het met wat poedersuiker en serveer eventueel met slagroom en wat ijs.

Log nu in om een reactie te plaatsen