Garnalenspiezen

Het is zowaar weer echt barbecueweer! Al zal het zoals gebruikelijk waarschijnlijk van korte duur zijn, maar daarom moet je er natuurlijk extra van genieten. Deze garnalenspiesjes zijn perfect om op de barbecue te doen. Makkelijk om te maken en met een heerlijk Oosters tintje. Ik heb ze even in de grillpan gedaan, omdat ik het te veel van het goede vind om de barbecue alleen voor mezelf aan te steken. Ze smaakten er in ieder geval zeker niet minder lekker om. Het lekkerst is het om de olie ’s morgens of een dag van tevoren al te mengen, zodat alle smaken er heerlijke in kunnen trekken voordat je de garnalen er in marineert.

Ingrediënten (voor 12 spiesjes)

  • 400gr rauwe gepelde roze garnalen
  • 8el zonnebloemolie
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 6cm gember fijngeraspt
  • 1 rode peper
  • ½tl gemalen komijn
  • ½tl gemalen koriander
  • Mespunt zout

Bereidingswijze:

Verwijder de zaadlijsters uit de rode peper en snijd de peper fijn.

Meng de olie met de knoflook, gember, rode peper, komijn, koriander, een mespunt zout en laat een paar uur staan zodat de smaken goed kunnen mengen.

Meng de olie met de garnalen en laat een 30-60 minuten marineren. Hoe langer het staat, des te meer de smaken er in trekken.

Rijg de garnalen op spiesjes en gaar ze op de barbecue of in een grillpan.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel