Frambozentaart met witte chocolade crème

Ken je dat? Je bedenkt een recept en voordat je het gemaakt hebt kun je het al bijna proeven. Dat had ik vorige week toen ik het recept voor deze taart bedacht. Ik had beloofd om een toetje te maken voor een barbecue met collega’s. Uit pure gemakzucht maak ik dan al snel brownies of een apple crumble. Helemaal niks mis mee, maar in de week ervoor had ik al drie keer (ja, echt waar) brownies gebakken. Oftewel ik kan voorlopig geen brownies meer zien. Aangezien ik mensen graag een keuze geef, en daarmee de apple crumble al op de planning stond, had ik dus nog een toetje nodig. Het vinden van inspiratie kostte best wat moeite, maar na wat rondspeuren op pinterest, foodblogs en instagram kreeg ik inspiratie voor dit recept. Deze heerlijke frambozentaart met witte chocolade crème is echt een perfecte combinatie van zoete smaken zonder dat spontaan het glazuur van je tanden springt.

Ingrediënten

  • 100gr bloem gezeefd
  • 100gr witte basterdsuiker
  • 100gr + 50gr boter op kamertemperatuur
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2tl + 1el vanille extract
  • 3 eieren
  • 100gr roomkaas (bijv. monchou)
  • 55gr poedersuiker
  • 75gr witte chocolade
  • 1tl citroensap
  • 280gr verse frambozen (of meer)
  • 10gr pure chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop de eieren met de witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en 2 theelepels vanille extract tot een luchtige massa.

Meng de bloem door het eimengsel.

Smelt 100 gram boter in een pan totdat deze kookt.

Giet de hete boter al roerend bij het beslag.

Doe het beslag in de vorm en bak het in het midden van de oven 6 minuten, verhoog daarna de temperatuur naar 245 graden en bak nog 4-5 minuten.

Stort de cake op een rek en laat afkoelen.

Smelt de witte chocolade en laat iets afkoelen.

Klop 50 gram boter en de roomkaas luchtig.

Voeg de poedersuiker, 1el vanille extract, 1 zakje vanillesuiker, de gesmolten chocolade en citroensap toe en klop tot een stevig mengsel.

Bestrijk de cake er rijkelijk mee.

Verdeel de frambozen over de taart.

Rasp de pure chocolade er overheen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel