Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ken je dat? Je bedenkt een recept en voordat je het gemaakt hebt kun je het al bijna proeven. Dat had ik vorige week toen ik het recept voor deze taart bedacht. Ik had beloofd om een toetje te maken voor een barbecue met collega’s. Uit pure gemakzucht maak ik dan al snel brownies of een apple crumble. Helemaal niks mis mee, maar in de week ervoor had ik al drie keer (ja, echt waar) brownies gebakken. Oftewel ik kan voorlopig geen brownies meer zien. Aangezien ik mensen graag een keuze geef, en daarmee de apple crumble al op de planning stond, had ik dus nog een toetje nodig. Het vinden van inspiratie kostte best wat moeite, maar na wat rondspeuren op pinterest, foodblogs en instagram kreeg ik inspiratie voor dit recept. Deze heerlijke frambozentaart met witte chocolade crème is echt een perfecte combinatie van zoete smaken zonder dat spontaan het glazuur van je tanden springt.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de eieren met de witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en 2 theelepels vanille extract tot een luchtige massa.
Meng de bloem door het eimengsel.
Smelt 100 gram boter in een pan totdat deze kookt.
Giet de hete boter al roerend bij het beslag.
Doe het beslag in de vorm en bak het in het midden van de oven 6 minuten, verhoog daarna de temperatuur naar 245 graden en bak nog 4-5 minuten.
Stort de cake op een rek en laat afkoelen.
Smelt de witte chocolade en laat iets afkoelen.
Klop 50 gram boter en de roomkaas luchtig.
Voeg de poedersuiker, 1el vanille extract, 1 zakje vanillesuiker, de gesmolten chocolade en citroensap toe en klop tot een stevig mengsel.
Bestrijk de cake er rijkelijk mee.
Verdeel de frambozen over de taart.
Rasp de pure chocolade er overheen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.