Kip Parmezaan

Dit recept maakte ik al eens eerder, maar het was hoog tijd voor een update. Niet alleen van de foto, maar ook van het recept. Dus hierbij het iets aangepaste recept van deze heerlijke kip Parmezaan.

Ik ben gek op Italiaans! Deze keer maakte ik geen pasta, maar een heerlijke kip Parmezaan. Oftewel, kip met een kruidige tomatensaus, met daarover broodkruimels gemengd met Parmezaanse kaas. Zeg nou zelf, dat klinkt toch heerlijk?!

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 400gr tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • ½tl oregano
  • ½tl tijm
  • Handjevol basilicum fijngesneden
  • Zout en peper
  • 3 oude witte boterhammen
  • 3el geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin het sjalotje en de knoflook.

Voeg de tomatenblokjes, oregano, tijm en basilicum, en zout en peper naar smaak toe.

Laat het 5 minuten op middelhoog vuur onder af en toe roeren koken.

Bestrooi de kipfilets met zout en peper.

Verhit wat olie of boter in een pan en bak de kipfilets 1 minuut aan iedere zijde.

Doe de kipfilets in een ovenschaal en giet de tomatensaus erover.

Snijd de korsten van de boterhammen af en hak het overgebleven brood in de keukenmachine tot kruimels.

Meng de kruimels met de Parmezaanse kaas en verdeel ze over de kipfilets.

Bak de kipfilets in 20-25 minuten (afhankelijk van hoe dik ze zijn) in de oven gaar. Als je een vleesthermometer hebt moet de kerntemperatuur van de kipfilet 75 graden zijn.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel