Scones

Scones! Die heerlijke kleine broodjes die ze in Groot Brittannië ’s middags bij de thee eten. Uiteraard geserveerd met jam en clotted cream. Ik wilde ze al een tijdje maken, maar om de één of andere reden dacht ik dat het veel moeilijker en tijdrovender zou zijn dan het daadwerkelijk is. Het is namelijk super makkelijk om te maken en verrassend snel.

Scones kun je in allerlei smaken maken, al kom ik zelf de naturel variant het meeste tegen. Ik heb ervoor gekozen om er vanille scones van te maken. Daarom heb ik er zowel vanille extract als vanille suiker aan toegevoegd. Suiker is in dit geval geen vereiste, het verschilt ook per recept of men het er wel of niet aan toevoegt, maar in dit geval wel een lekkere toevoeging.

Ingrediënten

  • 375gr bloem
  • 12gr bakpoeder
  • Mespunt zout
  • 50gr boter in blokjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1el vanille extract
  • 1 losgeklopt ei
  • 150ml karnemelk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.

Voeg de boter toe werk deze met je vingertoppen helemaal door de bloem.

Meng de vanillesuiker door de bloem.

Voeg het ei (minus één eetlepel) toe aan de bloem.

Roer geleidelijk de karnemelk erdoor tot er een zacht, maar niet plakkerig deeg ontstaat.

Kneed het deeg kort en rol het uit tot een dikte van 1,5cm.

Steek er rondjes uit met een diameter van 5,5cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de bovenkant van de scones met het resterende ei.

Bak de scones 15-20 minuten tot ze goed gerezen en aan de bovenzijde mooi goudbruin van kleur zijn.

Uiteraard eet je de scones met jam en clotted cream (verkrijgbaar bij sommige supermarkten en speciaalzaken).

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel