Tomatensaus

In de supermarkt kun je allerhande tomatensauzen krijgen. Gekruid, ongekruid, in grote flessen of kleine pakjes, vers of iets minder vers. Natuurlijk helemaal niks mis mee om zo’n pakje uit de supermarkt te gebruiken, dat doe ik natuurlijk ook wel eens, maar de lekkerste tomatensaus maak je naar mijn mening helemaal zelf, van verse tomaten uiteraard. Ik vind het zelf het lekkerst om tomaten in de oven te roosteren met wat kruiden. Daarna kun je de saus heerlijk gebruiken om over pasta te doen met bijvoorbeeld wat gegrilde groenten, of zonder zoals op de foto met alleen een beetje Parmezaanse kaas. Of je gebruikt de saus als basis voor een tomatensoep of in een stoofgerecht, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ingrediënten

  • 1kg tomaten (ik gebruik zelf coeur de boeuf)
  • 1 medium ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano
  • Handje vol basilicum
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de tomaten in parten.

Snijd de ui grof.

Kneus de knoflook.

Rits de blaadjes rozemarijn, tijm en oregano van hun takje.

Leg de tomaten met de ui, knoflook, oregano, tijm, en rozemarijn op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Rooster de tomaten 35-40 minuten in de oven.

Haal het tomatenmengsel uit de oven en pureer met de basilicum tot een gladde saus.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel