Registeren
Wachtwoord vergeten?
Bij diverse mensen sta ik bekend als een konijn, niet omdat ik heel harig ben of een wollig staartje heb (gelukkig), maar omdat ik gek ben op sla (en salades uiteraard). Nu is het voor mij dan ook volstrekt onbegrijpelijk dat er mensen (mijn broer) zijn die niet van salades houden, want ik zou het echt elke dag kunnen eten. Meestal houd ik het relatief simpel met wat rucola, komkommer, tomaat en rode paprika, maar heel af en toe heb ik een uitspatting en gaat er fruit en andere lekkere dingen door de salade. Zo ook nu. Even geen salade met tomaten en paprika, die komkommer kon ik echt niet achterwege laten, maar spinazie, mango, granaatappel en ontbijtspek.
Schil de mango en snijd deze het vruchtvlees in blokjes.
Verwijder de pitjes uit de granaatappel en verwijder eventueel de witte stukken die meegekomen zijn.
Schaaf de komkommer in lange slierten (of snijd in blokjes/plakjes).
Bak de ontbijtspek knapperig in een koekenpan en laat even uitlekken op keukenpapier.
Meng voor de dressing de citroensap, olijfolie, mosterd, en peper en zout naar smaak.
Doe de spinazie, rucola, mango, komkommer en granaatappelpitjes in een schaal.
Maak de gebakken ontbijtspek klein en doe er overheen.
Giet de dressing er overheen en schep het geheel een paar keer om, om alles goed te mengen.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.