Salade met mango en granaatappel

Bij diverse mensen sta ik bekend als een konijn, niet omdat ik heel harig ben of een wollig staartje heb (gelukkig), maar omdat ik gek ben op sla (en salades uiteraard). Nu is het voor mij dan ook volstrekt onbegrijpelijk dat er mensen (mijn broer) zijn die niet van salades houden, want ik zou het echt elke dag kunnen eten. Meestal houd ik het relatief simpel met wat rucola, komkommer, tomaat en rode paprika, maar heel af en toe heb ik een uitspatting en gaat er fruit en andere lekkere dingen door de salade. Zo ook nu. Even geen salade met tomaten en paprika, die komkommer kon ik echt niet achterwege laten, maar spinazie, mango, granaatappel en ontbijtspek.

Ingrediënten

  • Handjevol bladspinazie
  • Handjevol rucola
  • 1 mango
  • ½ granaatappel
  • ½ komkommer
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 2el citroensap
  • 2el olijfolie
  • 1tl mosterd
  • Peper & Zout

Bereidingswijze

Schil de mango en snijd deze het vruchtvlees in blokjes.

Verwijder de pitjes uit de granaatappel en verwijder eventueel de witte stukken die meegekomen zijn.

Schaaf de komkommer in lange slierten (of snijd in blokjes/plakjes).

Bak de ontbijtspek knapperig in een koekenpan en laat even uitlekken op keukenpapier.

Meng voor de dressing de citroensap, olijfolie, mosterd, en peper en zout naar smaak.

Doe de spinazie, rucola, mango, komkommer en granaatappelpitjes in een schaal.

Maak de gebakken ontbijtspek klein en doe er overheen.

Giet de dressing er overheen en schep het geheel een paar keer om, om alles goed te mengen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel