Quesadilla met chorizo en gehakt

Tijd voor weer eens een Mexicaanse tosti, oftewel een quesadilla. In dit geval een quesadilla met chorizo, gehakt en twee soorten kaas. Een echte succesformule als je het mij vraagt. Heerlijk dat beetje pittige van de chorizo in combinatie met het zachte van de kaas en crème fraîche. Een gerecht waar de echte vleeseters onder ons heel gelukkig van zullen worden. Ben je iets minder een vleeseter? Maak er dan een lekkere salade naast en geniet verder gewoon van deze heerlijke quesadilla.

Ingrediënten

  • 300gr rundergehakt
  • 250gr chorizo in kleine blokjes
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 rode uit gesnipperd
  • ½ rode paprika in kleine blokjes
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl komijn gemalen
  • ¼tl chilipoeder (of minder als je niet zo van pittig houdt)
  • 125ml crème fraîche
  • Kopje cheddarkaas geraspt
  • Kopje jong belegen kaas geraspt
  • Peper en zout
  • 4 grote tortilla’s

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de knoflook en ui.

Voeg de gehakt toe en bak deze iets rul.

Voeg de paprikapoeder, komijn, en chilipoeder toe, roer door en laat op laag vuur 3 minuten doorbakken.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Voeg de rode paprika en chorizo toe en bak nog zo’n 3-5 minuten door op medium vuur.

Haal de pan van het vuur.

Verhit een grote koekenpan op het vuur.

Leg hierin een wrap en beleg deze voor de helft met de twee soorten kaas.

Schep wat van het gehaktmengsel op de kaas.

Smeer de andere helft van de tortilla in met een beetje crème fraîche.

Vouw de helft met de crème fraîche over de helft met het gehakt en druk aan.

Bak de quesadilla aan weerszijden een ½-1 minuut tot dat de kaas gesmolten is en de quesadilla aan weerszijden iets gebruind is.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel