Bladerdeegvlinders met rode pesto en chorizo

Oeps, nog een gerecht met chorizo. Het is dan ook zo lekker! Deze keer geen comfort food, maar een makkelijk borrelhapje met slechts vier ingrediënten. Op deze tweede dag van de week is er natuurlijk niks mis mee om alvast aan het weekend te denken. Eén van mijn collega’s verkondigd zelfs steevast al op maandag (en alle andere werkdagen) “bijna weekend”. Dus voor iedereen die ook met dat gevoel de werkweek start, en iedereen die zijn week zijn week een beetje op wilt fleuren zijn deze fantastische bladerdeegvlinders.

Ingrediënten

  • 270 gram verse rol baderdeeg
  • Potje rode pesto
  • 14-16 plakje chorizo
  • 1 ei losgeklopt

Bereidingswijze

Rol het bladerdeeg uit en verwijder het papier.

Smeer het vel aan één zijde in met rode pesto.

Leg langs beide lange zijden de plakjes chorizo.

Rol beide lange zijden naar het midden van het vel.

Leg de rol bladerdeeg zo’n 20 minuten in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Haal de rol bladerdeeg uit de vriezer.

Snijd de rol in plakjes van 1,5cm en leg op de zijkant op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bestrijk de bladerdeegvlinders met het losgeklopte ei.

Bak de vlinders in 20-25 minuten mooi goudbruin.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel