Registeren
Wachtwoord vergeten?
Altijd lekker een soepje, of het nou als voorgerecht is bij een uitgebreid diner, of gewoon bij de lunch. Vandaag maakte ik deze simpele en erg lekkere tomatencrèmesoep. Ik raad hem zeker aan als voorgerecht voor bij het kerstdiner. Bewaar dan een klein beetje van de soep en je kunt als hoofdgerecht de ribeye met stroganoffsaus maken.
Snijd de ui in blokjes.
Pers de knoflook.
Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit wat olie in een pan.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de tomaten toe.
Bestrooi alles naar smaak met zout en peper en bak een minuutje goed door.
Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel in 5 minuten goed door.
Doe de bouillon erbij en roer goed door.
Laat alles zo’n 5 tot 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer de soep tot een glad geheel.
Voeg een scheutje room toe.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.