Tomatencrèmesoep

Altijd lekker een soepje, of het nou als voorgerecht is bij een uitgebreid diner, of gewoon bij de lunch. Vandaag maakte ik deze simpele en erg lekkere tomatencrèmesoep. Ik raad hem zeker aan als voorgerecht voor bij het kerstdiner. Bewaar dan een klein beetje van de soep en je kunt als hoofdgerecht de ribeye met stroganoffsaus maken.

Ingrediënten

:

  • 1 medium ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree (of 1 grote)
  • 5 trostomaten
  • 1 liter bouillon
  • 8 blaadjes basilicum
  • Scheutje room
  • Zout en peper

Bereidingwijze:

Snijd de ui in blokjes.

Pers de knoflook.

Snijd de tomaten in blokjes.

Verhit wat olie in een pan.

Fruit de ui en de knoflook.

Voeg de tomaten toe.

Bestrooi alles naar smaak met zout en peper en bak een minuutje goed door.

Voeg de tomatenpuree toe en bak het geheel in 5 minuten goed door.

Doe de bouillon erbij en roer goed door.

Laat alles zo’n 5 tot 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer de soep tot een glad geheel.

Voeg een scheutje room toe.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel