Runderbouillon

Al zo lang ik mij kan herinneren trekt mijn moeder haar eigen bouillon. Dat is natuurlijk ook gewoon het lekkerst, maar wel een tijdrovende klus. Niet tijdrovend in de zin van dat je er de hele dag naast moet staan, maar wel tijdrovend in de zin van dat je de hele dag de bouillon moet laten trekken. Ik ben niet vaak in de gelegenheid om dat te doen, want ik laat namelijk liever niet het gas aan als ik er niet ben. Dus wanneer ik wel in de gelegenheid ben maak ik gelijk een flinke hoeveelheid, omdat het echt een ideale basis is voor niet alleen soepen, maar ook voor ragout en sauzen. En dat lekkere recept (van mijn moeder) deel ik nu ook met jullie.

Ingrediënten

  • 4 runderschenkels
  • 1 prei
  • 1 ui gepeld
  • 1 tomaat
  • 3 flinke wortels
  • Bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 4 kruidnagels
  • 1 stukje foelie
  • Takje tijm
  • Handjevol peterselie

Bereidingswijze

Doe de schenkels in een soeppan en vul aan met water.

Breng het aan de kook en schep het schuim eraf.

Voeg de ui, het wit van de prei, de tomaat, de wortels, stengels van de bleekselderij, laurierblad, kruidnagels, foelie, tijm, peterselie.

Laat het geheel op laag vuur 10-12 uur trekken (langer mag ook).

Verwijder de groente en het vlees uit de bouillon.

Verwijder het bot van het vlees (als het daar nog aan zit) en snijd het vlees klein.

Voeg het vlees toe aan de bouillon.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel