Registeren
Wachtwoord vergeten?
Dit recept wil ik al een tijdje maken. Een jaartje geleden was ik namelijk bij de Hertog Jan brouwerij en daar at ik de lekkerste bitterballen die ik ooit gegeten had. Het geheim? Ze hadden er hun Grand Prestige bier doorheen gedaan. Ik besloot toen gelijk al om de bitterballen een keertje te proberen na te maken. En dat is goed gelukt! Wel met iets meer vlees dan dat er daar in zat, maar dat maakt het uiteraard alleen maar lekkerder.
Smelt de boter in een pan.
Fruit de ui in de boter.
Voeg de 50gr bloem toe, roer door en laat enkele minuten meebakken zodat de bloem goed kan garen.
Roer de Grand Prestige door het mengsel totdat deze helemaal opgenomen is.
Voeg soeplepel voor soeplepel de bouillon toe om de ragout te maken, zorg steeds dat de bouillon opgenomen is voordat je volgende soeplepel toevoegt.
Trek 300gr vlees uit elkaar en roer door de ragout.
Roer een flinke scheut slagroom door de ragout.
Voeg verse nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe.
Roer de verse peterselie erdoor.
Laat de ragout enkele uren opstijven in de koelkast.
Bak de witte boterhammen in de oven of koekenpan krokant en maal fijn in de keukenmachine.
Rol balletjes van circa 20 gram van de ragout.
Haal ieder balletje door de bloem, het ei en het broodkruim.
Haal ieder balletje nog eens door het ei en nogmaals door het broodkruim.
Laat de balletjes in de koelkast enkele uren goed koud worden of vries de balletjes in.
Verhit de frituurpan op 180 graden (of 175 als de balletjes bevroren zijn).
Frituur de bitterballen 2-3 minuten (4-5 minuten als ze bevroren zijn).
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.