Registeren
Wachtwoord vergeten?
Ik wilde al een tijdje zelf mueslirepen maken en deze week was het eindelijk zover. Na een eerste mislukte poging (ze vielen volledig uit elkaar), had ik bij de tweede poging een heerlijke badge mueslirepen. Heerlijk met geroosterde havermout, gepofte rijst, amandelen, rozijnen en chocolade. Overigens vind ik mueslirepen altijd veel gezonder klinken dan ze daadwerkelijk zijn. Tja je moet al die heerlijke ingrediënten wel aan elkaar plakken, maar gelukkig vind ik de smaak veel belangrijker dan hoe gezond ze daadwerkelijk zijn.
Rooster de havermout in een koekenpan.
Laat de boter in een pan smelten.
Voeg hieraan de palmsuiker, honing, vanille en kaneel toe, roer door en laat zachtjes 0,5-1 minuut doorkoken totdat de suiker is opgelost.
Meng de havermout met de gepofte rijst.
Giet het hete suikermengsel erover en roer door zodat alles goed bedekt is.
Roer de amandelen en de rozijnen erdoor.
Bekleed een vierkante bakvorm van 20x20cm met bakpapier en druk het mueslimengsel hierin.
Zet het mueslimengsel een uurtje in de vriezer zodat het geheel goed op kan stijven.
Snijd de mueslikoek in tien repen.
Tempereer de chocolade en doop de repen hier in.
Laat de chocolade uitharden.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.