Mueslirepen

Ik wilde al een tijdje zelf mueslirepen maken en deze week was het eindelijk zover. Na een eerste mislukte poging (ze vielen volledig uit elkaar), had ik bij de tweede poging een heerlijke badge mueslirepen. Heerlijk met geroosterde havermout, gepofte rijst, amandelen, rozijnen en chocolade. Overigens vind ik mueslirepen altijd veel gezonder klinken dan ze daadwerkelijk zijn. Tja je moet al die heerlijke ingrediënten wel aan elkaar plakken, maar gelukkig vind ik de smaak veel belangrijker dan hoe gezond ze daadwerkelijk zijn.

Ingrediënten

  • 1 kop havermout
  • 1 kop gepofte rijst
  • ½ kop grof gehakte amandelen met vlies
  • ½ kop rozijnen
  • 2el roomboter
  • 2el palmsuiker
  • 5el honing
  • 1tl vanille extract
  • 1tl kaneel
  • 100gr pure chocolade

Bereidingswijze

Rooster de havermout in een koekenpan.

Laat de boter in een pan smelten.

Voeg hieraan de palmsuiker, honing, vanille en kaneel toe, roer door en laat zachtjes 0,5-1 minuut doorkoken totdat de suiker is opgelost.

Meng de havermout met de gepofte rijst.

Giet het hete suikermengsel erover en roer door zodat alles goed bedekt is.

Roer de amandelen en de rozijnen erdoor.

Bekleed een vierkante bakvorm van 20x20cm met bakpapier en druk het mueslimengsel hierin.

Zet het mueslimengsel een uurtje in de vriezer zodat het geheel goed op kan stijven.

Snijd de mueslikoek in tien repen.

Tempereer de chocolade en doop de repen hier in.

Laat de chocolade uitharden.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel