Clubsandwich

De clubsandwich, helaas zie ik hem niet heel vaak op de lunchkaart van restaurants, ook al is hij ongelooflijk lekker. Nou wordt hij meestal geserveerd met wit casinobrood en daar ben ik dan zelf toch weer niet zo’n fan van. Nee, doe mij maar lekker wat zwaarder volkorenbrood, zo’n brood met lekker veel smaak. Nou had ik vandaag eens zin in wat anders dan de standaardlunch. Ja, als foodblogger zit ik heus niet elke maaltijd allemaal spectaculaire dingen te eten (een boterham met hagelslag vind ik ook heerlijk). Dus werd het hoog tijd om mijn eigen variant te maken, heerlijk met een gebakken spiegeleitje, kip en een honing-mosterddressing.

Ingrediënten (voor 2 sandwiches)

  • 6 dikke sneetjes grof volkorenbrood
  • 2 eieren
  • 1 kleine kipfilet
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • Paar blaadjes baby romaine
  • 1 tomaat
  • 2tl yogonaise
  • 1 flinke tl grove mosterd
  • 2tl honing
  • Zout
  • Citroenpeper

Bereidingswijze

Meng de mosterd met de yogonaise en de honing.

Rooster de boterhammen.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Bestrooi de kipfilet met zout en citroenpeper en bak de kip in de pan gaar.

Verhit in een andere pan ook wat olie of boter en bak hierin op laag vuur twee spiegeleieren. Het bakken op laag vuur is belangrijk om te voorkomen dat de eieren een rubberachtige textuur krijgen.

Bak in dezelfde pan ook het ontbijtspek knapperig.

Smeer alle boterhammen in met een beetje van het mosterdmengsel.

Snijd de kipfilet in plakjes en beleg twee boterhammen hiermee.

Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op de kipfilet.

Leg op de tomaat weer een geroosterde boterham.

Leg hier bovenop de blaadjes romaine sla, daarop de ontbijtspek en daarop de spiegeleieren.

Leg de laatste twee boterhammen erop.

Steek in iedere sandwich twee satéprikkers alvorens je de sandwich doormidden snijdt.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel