Zalm in basilicum-roomsaus

In 2009 gaf de Albert Heijn een leuke serie kookboekje uit genaamd “Eten met plezier”. Dit recept voor zalm in basilicum-roomsaus komt uit het boekje “tis vis” uit deze serie. Voor de zalmliefhebber wat mij betreft een echte must om eens te proberen, omdat de room niet overheersend is ten aanzien van de zalm, maar net dat beetje extra toevoegt.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 15gr basilicum
  • 1 sjalot
  • 40gr boter
  • 4 zalmmoten
  • Citroenpeper
  • 100ml witte wijn (bijv. pinot gris)
  • 125ml slagroom
  • Zout naar smaak

Bereidingwijze:

Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd ze in reepjes. Bewaar ook de steeltjes.

Snijd het sjalotje fijn.

Smelt de boter in een hapjespan en fruit hierin het sjalotje 2 minuten op laag vuur.

Bestrooi de zalm met citroenpeper en zout en haal ze aan twee kanten door de gesmolten boter alvorens je ze in de pan legt.

Doe de witte wijn en de steeltjes basilicum in de pan en laat de zalm in zo’n 8-10 minuten zachtjes gaar stoven. De inhoud van de pan mag niet gaan koken.

Leg de zalmmoten in een verwarmde schaal en de het af met aluminiumfolie.

Haal de basilicumsteeltjes uit de pan en schenk de room erbij. Laat de saus circa 4 minuten goed doorkoken.

Breng deze vervolgens pittig op smaak met zout en citroenpeper.

Schenk de saus over de zalmmoten en maak het af door er de basilicum overheen te strooien.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel