Balsamico-vijgen chutney

Een chutney kan echt een heerlijke toevoeging zijn aan een gerecht, of een stukje kaas zoals op de foto hierboven. Nou ben ik zelf gek op balsamico en op vijgen, dus dacht ik waarom niet gewoon een chutney van deze combinatie maken. Nou dat idee heb ik zeker geen spijt van gekregen. De combinatie van zoete en zure smaken komen echt perfect samen in deze heerlijke chutney. Ik at hem zelf bij een beetje brie, maar volgens mij is hij ook heerlijk te combineren met een beetje (warme) geitenkaas of een heerlijke gerookte ham. Zoals je merkt ben ik er erg enthousiast over. Ik raad je dan ook zeker aan om deze chutney zelf een keer te maken.

Ingrediƫnten

  • 8 verse vijgen
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 100ml balsamico azijn
  • 100gr bruine suiker
  • Sap van 1 biologische citroen
  • Zout

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan en fruit hierin de ui.

Verwijder de kroontjes van de vijgen en snijd de vijgen in stukken.

Voeg de vijgen, balsamico, bruine suiker, citroensap en een snuf zout toe aan de uien en roer door.

Breng het geheel aan de kook en laat het in 45-55 minuten inkoken op laag vuur.

Doe de chutney in een potje en laat afkoelen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel