Gnocchi met salieboter

Soms is simpel gewoon het lekkerst. Dat heb ik vaak bij gnocchi, zo gemaakt en super lekker. Het lekkerst vind ik het om de gnocchi zelf te maken, met maar drie ingrediënten is het ook echt een koud kunstje, maar met de gnocchi uit de supermarkt is ook niks mis. Mijn zelfgemaakte gnocchi is wel altijd wat groter en heeft ook niet de mooie vorm die de kant-en-klare variant heeft, maar dat geeft het juist die fantastische zelfgemaakte charme.

Deze variant doet een beetje denken aan de peterseliekrieltjes die velen van jullie wel zullen kennen, maar dan met salie. Salie vind ik een hele kenmerkende smaak hebben, typisch zoiets wat je echt wel of echt niet lekker vindt. Je moet dus wel oppassen met de hoeveelheid salie, want anders wordt de uitgesproken smaak te overheersend.

Ingrediënten (2 personen)

  • 400gr gekookte kruimige aardappels
  • 150gr bloem + extra
  • 1 ei
  • 7gr verse salie fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 55gr roomboter
  • Zout

Bereidingswijze

Pureer de aardappels met behulp van een pureeknijper.

Voeg hieraan de 150gr bloem, 1 ei en een snuf zout toe.

Kneed dit tot een soepel deeg, plakt het nog heel erg doe er dan een klein beetje bloem bij (een beetje plakken is niet erg).

Verdeel het deeg in twee stukken en bestrooi je werkblad met bloem.

Rol ieder stuk deeg tot een lange sliert van zo’n 2cm doorsnede.

Snijd er stukjes af van ongeveer 1cm breed.

Laat de boter smelten.

Fruit hierin de knoflook en roer de salie erdoor.

Kook ondertussen de gnocchi in 3-4 minuten gaar en giet af.

Giet de salieboter over de gnocchi en roer door.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel