Zoete aardappel pompoen curry

Ik had weer eens zin in Indiaas, oftewel een lekkere curry. In dit geval een heerlijke vegetarische curry met zoete aardappel, pompoen en rode linzen. Het lekkere van curry vind ik dat het echt zo’n smaakexplosie is van ingrediënten. Kruidig, pittig, romig, echt alles bij elkaar. Zo’n gerecht waarvan ook de geuren zich heerlijk door je huis verspreiden (en ook een tijdje blijven hangen). Diegenen onder jullie die wel eens in India geweest zijn, die weten dat dit ook de geuren zijn die je overal in India ruikt. Nou zou deze curry in India een stuk pittiger zijn, voeg dus ook gerust nog een paar rode pepers toe, maar aangezien ik vrij snel in een vuurspuwend draakje verander, heb ik ze achterwege gelaten.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • ½ flespompoen
  • 60gr rode linzen
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 3cm gember geraspt
  • 1tl garam massala
  • 1tl kurkuma
  • 1tl gemalen koriander
  • ½tl gemalen komijn
  • ¼tl chilipoeder
  • 6el kokosmelk
  • 200ml groente bouillon
  • 400gr tomatenblokjes
  • Zout en Peper

Bereidingswijze

Kook de linzen in 20 minuten gaar.

Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Schil de flespompoen, verwijder de zaadlijsters, en snijd in blokjes.

Kook de aardappel en pompoen 5 minuten .

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de ui, knoflook en gember.

Voeg de garam massala, kurkuma, koriander, komijn en chilipoeder toe en bak een paar minuten mee.

Voeg de linzen, aardappel en pompoen toe en roer door.

Voeg de tomatenblokjes, bouillon, kokosmelk, zout en peper toe, roer door en laat 20 minuten op een laag vuur stoven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel