Registeren
Wachtwoord vergeten?
Naanbrood, daar ben ik in India een klein beetje verslaafd aan geraakt. Enerzijds omdat het één van de weinig dingen is die je kan eten zonder dat je het idee hebt in vuur en vlam te staan. Anderzijds omdat ik altijd al gek geweest ben op brood en dit heerlijke platbrood geen uitzondering is op die gekheid. Hoewel het maken van het naanbrood eigenlijk heel simpel is, moest ik wel meer dan eens experimenteren met uit uitrollen naar de juiste dikte en de hitte van de pan (die is heel heet, dus gebruik bij voorkeur gietijzer). Maar goed, met een klein beetje experimenteren kom je een heel eind en het resultaat is dan ook een super lekker platbrood voor bij een lekkere Indiase curry.
Meng een kopje bloem met de gist.
Roer het zout en de suiker erdoor.
Meng het water met het ei, de yoghurt en de zonnebloemolie.
Doe de natte ingrediënten bij het bloemmengsel en roer door.
Doe er beetje bij beetje (een paar eetlepels per keer) tot je het niet meer met een lepel door kunt roeren.
Leg het deegmengsel op een met bloem bestoven werkvlak.
Kneed het deeg drie minuten door en voeg steeds een beetje bloem toe om plakken te voorkomen tot je een glad en flexibel deeg hebt dat niet plakt.
Dek het deeg af en laat op een warme plek een uur rijzen tot het verdubbeld is qua grootte.
Druk het deeg voorzichtig plat en verdeel in 8 gelijke stukken en vorm van ieder stuk een bal.
Verhit een pan met een dikke bodem (bij voorkeur een gietijzeren pan) op hoog vuur.
Rol iedere bol deeg dun uit tot een cirkel van ongeveer 20cm.
Leg een deegcirkel in de pan en bak totdat de bodem goudbruin is en grote luchtbellen zich aan de oppervlakte hebben gevormd.
Draai het brood om en bak ook de andere zijde goudbruin.
Smeer eventueel in met gesmolten boter (eventueel gemengd met knoflook of kruiden).
Herhaal dit totdat je alle acht de broden hebt gebakken.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.