Siciliaanse kip

Tijd om een recept van mijn moeder te delen. Hoewel ik namelijk zelf gek ben op koken, mag ik ook nog steeds erg graag bij mijn moeder eten. Ze kookt dan ook wel heel erg lekker. Het zou dan ook zonde zijn om nooit haar gerechten met jullie te delen. Deze Siciliaanse kip eten wij altijd met tagliatelle. Door het pepertje krijgt het gerecht een lekker scherp randje, zonder dat de hitte overheersend is.

Ingrediënten

  • 500gr kippendijfilet in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 rode peper zaadlijsters verwijderd en fijngesneden
  • 60gr zongedroogde tomaten, grof gehakt
  • 250gr champignons in dunne plakjes
  • 300ml passata pomodori
  • 150ml droge witte wijn
  • 2tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1½tl gedroogde oregano
  • Handvol verse basilicum gesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de knofook, de ui en peper.

Voeg de kippendij toe en bak rondom gaar.

Voeg de zongedroogde tomaten en champignons toe en bak 3-5 minuten op laag vuur.

Voeg de passata pommodori, witte wijn, Italiaanse kruiden, oregano, basilicum en peper en zout naar smaak toe en roer door.

Laat 15 minuten pruttelen.

Serveer met tagliatelle (of een andere pasta).

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel