Rösti-rondjes

Rösti, daar is iedereen vast wel bekend mee. Eigenlijk zijn het gewoon geraspte aardappelkoeken. Doordat de aardappel geraspt wordt, is deze lekker snel gaar en het heeft ook een hele lekkere textuur. Zelf vind ik de rösti-rondjes er het leukst uitzien, maar je kan het natuurlijk ook gewoon als een grote koek bakken. Rösti vind ik typisch zo’n gerecht wat je niet snel zelf maakt, omdat het er moeilijker en tijdrovender uitziet dan het is. Het meeste werk is natuurlijk de aardappels raspen, maar als je een keukenmachine hebt is zelfs dat een koud kunstje.

Ingrediënten

  • 1kg vastkokende aardappels
  • ½tl Paprikapoeder
  • Zout

Bereidingswijze

Schil de aardappels.

Rasp de aardappels grof.

Meng de rasp met de paprikapoeder en zout naar smaak.

Verhit een flinke scheut olie of boter in een pan.

Schep bergjes aardappelrasp in de pan en druk iets plat.

Bak de bergjes op hoog vuur in 2-3 minuten aan iedere zijde goudbruin.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel