Registeren
Wachtwoord vergeten?
Rösti, daar is iedereen vast wel bekend mee. Eigenlijk zijn het gewoon geraspte aardappelkoeken. Doordat de aardappel geraspt wordt, is deze lekker snel gaar en het heeft ook een hele lekkere textuur. Zelf vind ik de rösti-rondjes er het leukst uitzien, maar je kan het natuurlijk ook gewoon als een grote koek bakken. Rösti vind ik typisch zo’n gerecht wat je niet snel zelf maakt, omdat het er moeilijker en tijdrovender uitziet dan het is. Het meeste werk is natuurlijk de aardappels raspen, maar als je een keukenmachine hebt is zelfs dat een koud kunstje.
Schil de aardappels.
Rasp de aardappels grof.
Meng de rasp met de paprikapoeder en zout naar smaak.
Verhit een flinke scheut olie of boter in een pan.
Schep bergjes aardappelrasp in de pan en druk iets plat.
Bak de bergjes op hoog vuur in 2-3 minuten aan iedere zijde goudbruin.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.