Registeren
Wachtwoord vergeten?
Door dat gure herfstweer van de laatste tijd heb ik enorm trek gekregen in warme smaken zoals appel uit de oven en kaneel. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik sowieso wel een beetje van dit weer houd. De wind, de guurheid, beetje regen en vroeg donker. Van dat weer waarbij je heerlijk de kaarsjes en de open haard aan kan steken. In de zomer heeft dat toch niet hetzelfde effect. Nou ben ik in zijn algemeenheid gewoon gek op het feit dat de seizoenen hier echt veranderen. Ik heb een tijdje in Florida gewoond en daar was het zelfs in december nog 26 graden. Dat klinkt voor veel mensen natuurlijk ideaal, maar ik miste dat de blaadjes van de bomen afvallen. Ik kan dan ook gewoon van elk seizoen enorm genieten.
Nu begon ik eerder al over appeltjes uit de oven en kaneel. Combineer dat eens met noten en honing en dan heb je wel een heel smaakvol gerechtje of eigenlijk dessert. Wat mij betreft hoeft er niks meer bij, maar je zou het eventueel kunnen combineren met een beetje kaneelijs of slagroom. Daarnaast eet je het natuurlijk, in de perfecte setting, met de kaarsjes aan en zit je bij een knapperend haardvuur. Of overdrijf ik dan misschien toch een klein beetje?
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de noten grof en meng met de honing.
Halveer de appels en verwijder de klokhuizen.
Leg de appelhelften met de bolle kant naar beneden op de bakplaat.
Verdeel het notenmengsel over de appels.
Bestrooi de appels met de kaneelsuiker.v
Dek de appels af met aluminiumfolie.
Bak de appels 20 minuten in de oven.
Verwijder het aluminiumfolie.
Bak de appels nog 5 minuten in de oven.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.