Cappuccinotoetje

Alweer een toetje! Tja, wat zal ik er van zeggen, ik ben gewoon gek op toetjes. Eigenlijk moet ik eens op zoek naar een restaurant dat alleen maar toetjes serveert. Hoe fijn zou dat zijn?! Apple crumble vooraf, chocoladesoufflé als hoofdgerecht en dan als dessert dit cappuccinotoetje. Oké, eerlijk is eerlijk, volgens mij ga je dan kotsmisselijk naar buiten, maar de gedachte is leuk. Nu even over dit toetje. Ik lust dus helemaal geen koffie, tenminste niet dat zwarte spul dat mensen dagelijks drinken alsof hun leven er vanaf hangt. Daarentegen vind ik koffie in desserts en gebak, vaak in combinatie met likeur wel heel erg lekker. Dit is dus voor mij het perfecte toetje, en dat zal niet alleen voor mij gelden.

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 2 zakjes cappuccino poeder (bijv. van Nescafé)
  • 2el Grand Marnier
  • 125ml slagroom
  • 100ml vanillevla
  • Paar mokkaboontjes

Bereidingswijze

Klop de cappuccinopoeder met de likeur en 2 eetlepels slagroom tot de koffiepoeder is opgelost.

Klop de vanillevla erdoor.

Klop de resterende slagroom stijf en schep deze door het cappuccinomengsel.

Verdeel het mengsel over een paar glazen en garneer met de mokkaboontjes.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel