Kikkererwtenburgers

Ik vond het hoog tijd om weer eens op de vegetarische toer te gaan. Ik eet meestal een paar keer per week vegetarisch. Niet omdat ik er heel bewust mee bezig ben, maar enerzijds omdat het soms makkelijker is, en anderzijds omdat ik toch wel begaan ben met het welzijn van de dieren. Uiteindelijk komt het ook vaak neer op waar ik op dat moment trek in heb (en wie er eventueel komt eten).

Vegetarische burgers vind ik altijd een uitdaging. Je moet toch precies de juiste samenstelling hebben om te zorgen dat ze niet te droog worden of juist uit elkaar vallen. Dat is deze keer erg goed gelukt met deze kikkererwtenburgers met paprika en wortel. De burgers zijn lekker gekruid met knoflook en paprikapoeder, en uiteraard zout en peper. En een fijn bijkomend punt. Ze zijn echt zo gemaakt! Ik had ze zelfs zo snel klaar dat ik er zelf van stond te kijken.

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 400gr kikkererwten (uitgelekt 240gr)
  • ½ rode paprika klein gesneden
  • 100gr wortel grof geraspt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1tl paprikapoeder
  • 1 ei
  • 5el havermout
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken.

Doe de kikkererwten met de ui, knoflook en paprikapoeder in de keukenmachine en hak fijn.

Voeg het ei, de havermout, en zout en peper naar smaak toe en blend tot een egale massa.

Doe het kikkererwten mengsel in een kom en meng er de wortel en paprika door.

Vorm 5 burgers van het mengsel.

Verhit wat olie of boter in een pan en bak de burgers aan weerszijden goudbruin.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel