Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart is wat mij betreft een beetje een weekendgerecht. Niet omdat het heel moeilijk is om klaar te maken, of dat het veel tijd kost. Maar omdat ik bij weekend vaak denk aan het eten van allerlei hapjes. Van die momenten waarbij je van alles op tafel zet, wat niet eens bij elkaar hoeft te passen, maar waar je (een soort van verantwoord) van kunt snaaien. Nou daar vind ik deze plaattaart dus perfect tussen passen. 25 minuten in de oven, in stukken snijden met een pizza mes en iedereen kan aanvallen.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 175gr pompoen in blokjes
  • 150gr rode bieten (voorgekookt) in blokjes
  • 75gr zachte geitenkaas
  • 2tl crème fraîche
  • 1 takje tijm
  • 1tl balsamicostroop
  • 1 ei losgeklopt
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vouw ongeveer 1,5-2cm van de randen van het bladerdeeg naar binnen.

Smeer het middenvlak van het bladerdeeg in met de crème fraîche.

Verdeel de pompoen en rode biet over de crème fraîche.

Verdeel de geitenkaas erover.

Rits de tijmblaadjes van het takje af en verdeel over de plaattaart.

Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Smeer de randen in met het losgeklopte ei.

Bak de plaattaart op een met bakpapier bekleed bakblik in 20-25 minuten goudbruin.

Bedruip met de balsamicostroop.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel