Registeren
Wachtwoord vergeten?
Plaattaart is wat mij betreft een beetje een weekendgerecht. Niet omdat het heel moeilijk is om klaar te maken, of dat het veel tijd kost. Maar omdat ik bij weekend vaak denk aan het eten van allerlei hapjes. Van die momenten waarbij je van alles op tafel zet, wat niet eens bij elkaar hoeft te passen, maar waar je (een soort van verantwoord) van kunt snaaien. Nou daar vind ik deze plaattaart dus perfect tussen passen. 25 minuten in de oven, in stukken snijden met een pizza mes en iedereen kan aanvallen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vouw ongeveer 1,5-2cm van de randen van het bladerdeeg naar binnen.
Smeer het middenvlak van het bladerdeeg in met de crème fraîche.
Verdeel de pompoen en rode biet over de crème fraîche.
Verdeel de geitenkaas erover.
Rits de tijmblaadjes van het takje af en verdeel over de plaattaart.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Smeer de randen in met het losgeklopte ei.
Bak de plaattaart op een met bakpapier bekleed bakblik in 20-25 minuten goudbruin.
Bedruip met de balsamicostroop.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.