Gegrilde groente

Groente, voor sommigen een noodzakelijk kwaad, voor anderen een verrijking van de maaltijd. Ooit had ik een kind op scouting waarvan de ouders beweerden dat ze geen groente lustte. Gelukkig geloof ik daar totaal niet, want zeg nou zelf broccoli en paprika hebben een totaal andere smaak. Daarbij ben ik van mening dat het vooral ligt aan hoe je het klaarmaakt. Groente die totaal doodgekookt is, lust ik ook niet. Maar groente met een lekkere bite, gekruid of ongekruid vind ik over het algemeen hartstikke lekker. Al zal ik heus niet beweren dat ik alle groente lust, want dat is zeker niet waar. Het lekkere aan deze groenteschotel vind ik dat de groente lekker gekruid zijn met tijm, rozemarijn en knoflook. Zeg nou zelf, daar word je toch gelukkig van?!

Ingrediënten

  • 3el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook platgedrukt en grofgesneden
  • 1tl rozemarijn
  • 1tl tijm
  • Zout
  • Citroenpeper
  • 1 rode paprika in reepjes
  • ½ courgette in blokjes
  • 250gr cherrytomaatjes ontkroond
  • 150gr worteltjes gehalveerd over de lengte

Bereidingswijze

Meng de olie, met de knoflook, rozemarijn, tijm, en zout en citroenpeper naar smaak.

Laat dit een uurtje staan zodat de smaken zich lekker kunnen mengen.

Verwarm de oven op de hoogste grillstand.

Meng de paprika, courgette, cherrytomaatjes en worteltjes met de kruidenolie.

Doe dit alles op een bakblik en grill 8 minuten bovenin de oven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel