Soep van rode bieten en winterpeen

Rode bieten koop ik altijd voorgekookt, ja een beetje lui, maar dat mag natuurlijk best. Nadeel daarvan is, dat als je maar één of twee bietjes nodig hebt, je er toch ook een aantal over houdt. Dus na de plaattaart van een paar dagen gelden, heb ik vandaag een heerlijke soep van rode bieten en winterpeen (deze laatste was in de aanbieding vanwege een paard die ze ook schijnt te eten) gemaakt. Nee, even zonder gekheid, dit is echt een lekker winters en makkelijk en heerlijk soepje, waar je zeker met deze koude dagen van kunt genieten.

Ingrediënten

  • 300gr voorgekookte rode bieten in blokjes
  • 200gr winterpeen in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook grof gesneden
  • 1 takje tijm
  • 750ml groentebouillon
  • Scheut room
  • 3tl balsamicostroop
  • Scheutje olie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200 graden.

Doe de rode bieten op een bakplaat, besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Rooster de biet 10 minuten in de oven.

Verhit wat olie of boter in een pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg hieraan de rode biet, wortel en tijmblaadjes toe en bak 3-5 minuten door.

Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer het geheel glad met een staafmixer.

Haal de soep nog door een zeef om deze nog gladder te krijgen.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveer de soep met een scheutje room en een theelepeltje balsamicostroop.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel