Registeren
Wachtwoord vergeten?
Rode bieten koop ik altijd voorgekookt, ja een beetje lui, maar dat mag natuurlijk best. Nadeel daarvan is, dat als je maar één of twee bietjes nodig hebt, je er toch ook een aantal over houdt. Dus na de plaattaart van een paar dagen gelden, heb ik vandaag een heerlijke soep van rode bieten en winterpeen (deze laatste was in de aanbieding vanwege een paard die ze ook schijnt te eten) gemaakt. Nee, even zonder gekheid, dit is echt een lekker winters en makkelijk en heerlijk soepje, waar je zeker met deze koude dagen van kunt genieten.
Warm de oven voor op 200 graden.
Doe de rode bieten op een bakplaat, besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Rooster de biet 10 minuten in de oven.
Verhit wat olie of boter in een pan.
Fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg hieraan de rode biet, wortel en tijmblaadjes toe en bak 3-5 minuten door.
Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer het geheel glad met een staafmixer.
Haal de soep nog door een zeef om deze nog gladder te krijgen.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de soep met een scheutje room en een theelepeltje balsamicostroop.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.