Plukbrood

Op Sinterklaasavond is het natuurlijk een hoop gedoe om uitgebreid te koken, dus waarom niet gewoon de tafel vol zetten met lekkere hapjes. Dan kan iedereen heerlijk snaaien terwijl ze de cadeautjes uitpakken. Een plukbrood of borrelbrood (hoe je het ook wilt noemen) vind ik daar echt ideaal voor. Het fijne is, dat je het met van alles kunt vullen. Zo kun je dus altijd zorgen dat ieder lid van het gezin het lekker vindt. Deze variant heb ik gevuld met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, basilicum en kruidenboter. Lekkere smaken om te “plukken” op een heerlijk avondje.

Ingrediënten

  • 1 rond brood
  • 100gr zachte kruidenboter
  • 125gr mozzarella
  • 6-8 zongedroogde tomaten uitgelekt en fijngesneden
  • Handjevol basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het brood in, in een ruitpatroon.

Verdeel de kruidenboter tussen de inkepingen van het brood.

Snijd de mozzarella in plakken en verdeel deze tussen de inkepingen van het brood.

Verdeel ook de zongedroogde tomaten en de basilicum tussen de inkepingen.

Bak het brood 20-25 minuten in de oven.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel