Gevulde champignons met geitenkaas

Bijna oud en nieuw, de avond dat mensen gezellig met familie en/of vrienden bij elkaar komen om te borrelen en samen het nieuwe jaar in te luiden. De combinatie van geitenkaas met honing en pijnboompitten is zo enorm lekker met zoveel dingen, niet alleen op een salade, maar ook op een lekker sandwich of als vulling voor bijvoorbeeld champignons. Zoet samen met zout vind ik ook al zo lekker, vandaar ook de toevoeging van bacon. Tussen de borrelhapjes met het oud- en nieuw feest mogen deze champignons dan ook zeker niet ontbreken.

Ingrediƫnten (voor 10 stuks):

  • 10 grote champignons
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 150gr geitenkaas
  • 2el vloeibare honing
  • 5 plakjes bacon
  • Handjevol pijnboompitten
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rooster de pijnboompitten.

Draai de steeltjes uit de champignons en hol ze iets uit.

Snijd de steeltjes fijn.

Snipper de uit fijn en pers de knoflook.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg de fijngesneden steeltjes toe.

Voeg naar smaak zout en peper toe en bak het geheel een paar minuten goed door.

Vul de champignons voor de helft met dit mengsel.

Verdeel de geitenkaas over de champignons, zorg dat deze niet boven de rand uitkomt, want de champignons zullen nog krimpen.

Vet een ovenschaal in met een beetje olie en zet de champignons erin.

Bak de champignons in de oven in 25 gaar.

Bak de bacon in een pan gaar en iets krokant.

Verdeel de bacon over de champignons.

Bedruip alles met honing en strooi de pijnboompitten erover.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel