Crostini met warme vijgen

Nu de kerstdagen weer voor de deur staan is het natuurlijk tijd voor allerlei lekkere hapjes. Bij mij staan (net als bij velen) de kerstdagen namelijk gelijk aan veel en lekker eten. Hoe er gegeten wordt kan voor iedereen natuurlijk variëren. Waar de één uitgebreid dineert met een driegangendiner, gaat de ander met de hele familie gourmetten, en kruipt de volgende op de bank met allemaal heerlijke hapjes terwijl er een kerstfilm gekeken wordt. Daarom zal ik de komende weken recepten delen die in deze diverse categorieën passen.

Vandaag begin ik met een makkelijk hapje. Een crostini met warme vijgen, ontbijtspek, geitenkaas en balsamicostroop. Kies voor lekkere rijpe vijgen, dan komen de smaken het best tot hun recht.

Ingrediënten (voor 12-16 stuks)

  • 6 verse vijgen
  • 12-16 plakjes ontbijtspek
  • 1 volkoren stokbrood
  • 150gr zachte geitenkaas
  • 2-4tl balsamicostroop

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1-1,5cm dik en rooster ze in de oven tot ze krokant zijn.

Snijd het kontje en topje van de vijgen af en snijd de vijgen in plakjes van ongeveer 0,5 cm.

Leg op ieder plakje ontbijtspek 2 plakjes vijg naast elkaar.

Verdeel de geitenkaas over de vijgenplakjes en vouw de plakjes spek dicht.

Verhit een grill- of koekenpan en bak de vijgenpakketjes aan weerszijden 2 minuten.

Leg op ieder geroosterd broodje een vijgenpakketje en bedruip met balsamicostroop.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel