Chocoladetaart

Hiep hiep hoera!!! Ik ben jarig!!! Aangezien ze vanmiddag bij de slijter om mijn ID vroegen, houd ik bij deze vol dat ik (alweer) de fantastische leeftijd van 25 heb bereikt. Of je dat gelooft is natuurlijk een tweede. Maar goed, wie jarig is moet ook trakteren. En als ik dan trakteer doe ik dat het liefste met iets waar chocolade in zit. Daarom besloot ik om deze heerlijk smeuïge chocoladetaart te maken, gevuld met een luchtige chocolade vulling en zoute karamel! Zeg nou zelf, alleen die taart zou al een reden moeten zijn om een feestje te geven.

Ingrediënten

  • 225gr boter
  • 225gr +100gr bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1el + 1tl vanille extract
  • 2+1 eieren
  • 200gr zelfrijzend bakmeel
  • 50gr + 2el cacao
  • 1el heet water
  • 200ml water
  • 4el amaretto
  • 100gr + 100gr bittere chocolade
  • 2el slagroom
  • 8 flinke tl zoute karamel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet 2 bakvormen van 20cm doorsnede in en bekleed met bakpapier.

Klop de boter samen met 225gr basterdsuiker en de vanillesuiker luchtig.

Voeg één voor één al mixend twee eieren toe, totdat de eieren zijn opgenomen.

Zeef de helft van de cacao en het zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix er doorheen.

Zeef de resterende cacao en zelfrijzend bakmeel boven de kom en mix samen met het hete water en de 1el vanille extract tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de 2 vormen en bak de cakes in 25-30 minuten gaar.

Laat de cakes afkoelen op een taartrek.

Breng 200ml water met 100gr bruine suiker, 4el amaretto, en 2el cacao aan de kook, roer door, en laat 2-3 minuten inkoken.

Doe de cakes terug in hun vorm en prik gaatjes in de cakes met een sateprikker.

Verdeel het amaretto mengsel over de twee cakes en laat de cakes 3-4 uur in de koelkast afkoelen.

Laat 100gr chocolade au-bain-marie smelten.

Klopt het resterende ei los.

Roer het ei, samen met de slagroom en 1tl vanille extract door de chocolade.

Klop het chocolademengsel luchtig op.

Verdeel de karamel over één van de twee cakes.

Doe daar bovenop de helft van het chocolademengsel.

Leg daar bovenop de tweede cake.

Verdeel het resterende deel van het chocolademengsel over de bovenkant en zijkant van de cake.

Smelt de resterende chocolade au-bain-marie.

Tempereer de chocolade en smeer dun uit op een glad en schoon oppervlak (een marmeren plaat is ideaal).

Steek er chocoladekrullen van.

Verdeel de chocoladekrullen over de taart.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel