Black Angus carpaccio met honing mosterd tijmdressing

Ik mag altijd graag carpaccio bestellen in een restaurant. Daar kun je eigenlijk nooit mis mee gaan als voorgerecht en het is ook nog eens makkelijk klaar te maken. Ideaal voor de kerst dus, zeker als je liever gezellig aan tafel zit, dan lang in de keuken staat. Deze variant is net even anders met een heerlijke honing mosterd tijmdressing, versgebakken croutons en geroosterde pistachenoten. De mooie Black Angus carpaccio vond ik trouwens bij de Lidl, ik kwam eigenlijk voor kalfsmedaillons (die helaas uitverkocht waren), maar ging met deze heerlijke carpaccio (en hertenbiefstuk, dat recept volgt later) naar huis.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 pakjes Black Angus carpaccio (per pakje zit er voor 2 personen in)
  • 2 oude witte boterhammen
  • 2el pistachenoten grofgehakt
  • 2-3el Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 2tl Zaanse mosterd
  • 2tl honing
  • 2el + scheutje olijfolie
  • 1tl witte balsamico azijn
  • 2 takjes tijm
  • Handjevol rucola
  • Handjevol snoeptomaten gehalveerd
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de korst van de boterhammen af en snijd de rest van de boterhammen in blokjes van ongeveer één centimeter.

Meng de blokjes met een scheut olijfolie, zout naar smaak en de blaadjes van één takje tijm.

Doe de blokjes op een bakplaat en rooster ze in 10-15 minuten goudbruin.

Meng de mosterd, honing, twee eetlepels olijfolie, witte balsamico azijn , de blaadjes van één takje tijm en zout naar smaak tot een dressing.

Rooster de pistachenoten in een koekenpan.

Verdeel de carpaccio over vier borden.

Verdeel de pistachenoten, croutons, Parmezaanse kaas, rucola en snoeptomaten over de carpaccio.

Bedruip met de honing mosterd tijmdressing.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel