Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Bij de kerst denk ik veelal aan warme smaken. Die zie ik dan ook graag terug in het kerstdiner. Zoals bij deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus. Dat is inderdaad die biefstuk die ik laatst bij de Lidl haalde, want als een echte Hollander houd ik wel van een goede deal. Hertenbiefstuk wil nog wel eens flink aan de prijs zijn en dan is het toch leuk als je een goed en ook betaalbare variant vindt. Ook met kerst moet het immers een beetje leuk en als het aan mij ligt betaalbaar blijven blijven. Ik zit dus niet aan de kaviaar of iets dergelijks. Overigens heb ik de wildfond (tot mijn verbazing) en de wijn ook bij de Lidl gehaald, maar dat is wel weer even genoeg reclame. Straks denken jullie nog dat ik hiervoor gesponsord word. Overigens moet je in het eten nooit een wijn gebruiken die je niet of maar matig lekker vindt, dat is zonde van het eten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 hertenbiefstukken
  • 400ml rode wijn
  • 50ml port
  • 200ml wildfond
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 flinke klonten boter
  • 1el bloem
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verhit 1 klont boter in een pan.

Fruit de sjalotjes en knoflook hierin.

Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee.

Voeg de wijn, port en wildfond toe en klop het geheel door met een garde tot een glad geheel.

Snijd de tijm en rozemarijn blaadjes fijn en roer door de saus.

Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat 3-5 minuten op laag vuur pruttelen.

Verhit de resterende boter in een pan.

Bak de hertenbiefstukken 4 minuten aan weerszijden op middelhoog vuur.

Server de biefstukken met de saus.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel