Spareribs met barbecuesaus

Deze spareribs zijn zo ontzettend lekker en mals. Ik zou het graag zeggen dat het mijn eigen recept is, maar dat kan ik helaas niet doen. Dit lekkere recept komt namelijk uit “500 Slowcooker recepten” en is bij ons thuis altijd een groot succes. Het vlees is zo mals dat het letterlijk van het bot afvalt. Voor mij is dat de perfecte manier om spareribs te eten. In combinatie met een pittig en zoete barbecuesaus is het echt een feestje. Een ideaal recept ook voor de feestdagen, omdat je er de hele dag niet naar om hoeft te kijken. “Maar ik heb geen slowcooker”, hoor ik een aantal mensen al denken. Ook dan heb je geen probleem, want je kunt ze ook prima in een pan in de oven maken.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 racks spareribs
  • Cajunkruiden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 250ml tomatenketchup
  • 100gr bruine suiker
  • 120ml droge sherry
  • 2el fijngehakte gember
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1el dijonmosterd
  • 120ml sojasaus
  • 3el worcestersaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bekleed een bakplaat of braadslee met aluminiumfolie vet deze in met wat olie.

Wrijf de spareribs royaal in met cajunkruiden en zwarte peper.

Bak de spareribs op de bakplaat of in de braadslee 30 minuten in de oven, keer ze om en bak nog eens 30 minuten.

Meng de tomatenketchup, bruine suiker, sherry, gember, knoflook, mosterd, sojasaus en worcestersaus.

Verdeel de spareribs in porties, leg ze in de slowcooker en giet de saus erover.

Doe de deksel op de pan en zet hem op de laagstand.

Laat de spareribs 8-10 uur garen.

*Heb je geen slowcooker? Zet dan de oven op 80 graden, doe de spareribs in een ovenbestendige pan (bijvoorbeeld gietijzer), giet de saus erover en laat ze 8-10 uur garen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel