Bruschetta met geroosterde tomaten

Bruschetta is hier in huis altijd een grote hit. Heerlijk die combinatie van tomaat, knoflook en basilicum. Met de kerstdagen in het verschiet leek het me leuk om deze favoriet een kleine twist mee te geven. Ik koos er voor om in plaats van grote tomaten roma tomaatjes te gebruiken. Dat zijn van die kleintjes, ter grote van een cherrytomaat, aan een tros. Deze heb ik heerlijk geroosterd in de oven, om ze vervolgens om een geroosterd broodje te doen, waar ook heerlijk frisse ricotta op zit. Ze waren erg lekker, al zeg ik het zelf, en perfect om als hapje te serveren tijdens de kerst.

Ingrediënten (voor 8-10 stuks)

  • 250gr romaatjes van de tros afgehaald
  • 8-10tl ricotta
  • 2 tenen knoflook platgedrukt
  • Handjevol basilicum fijngesneden
  • Scheutje olijfolie
  • 3 tl balsamicostroop
  • 8-10 schuin afgesneden sneetjes stokbrood
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de tomaatjes, met de knoflook op één zijde van een bakblik.

Bestrooi met de basilicum en zout, en besprenkel met wat olie.

Leg op de andere zijde van het bakblik de sneetjes brood.

Rooster alles 10 minuten in de oven.

Haal de broodjes uit de oven en rooster de tomaatjes nog eens 10 minuten.

Smeer de broodjes in met een theelepel ricotta.

Snijd de tomaatjes fijn en verdeel over de broodjes.

Bedruip met de balsamicostroop.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel