Registeren
Wachtwoord vergeten?
Met de kerstdagen heb ik me natuurlijk weer tonnetje rond gegeten, dus het is hoog tijd om nog wat meer te eten. De jaarwisseling komt er immers aan en dan ga ik zeker niet diëten. Alsof ik überhaupt ooit op dieet zou gaan, ik heb niet eens een weegschaal (behalve een keukenweegschaal), maar goed dat is een heel ander verhaal. Ik ben gek op dingen als zoute stengels, van die zoute koekjes, en bladerdeeghapjes. Eerder maakte ik al eens bladerdeegvlinders met chorizo, dus leek het me nu leuk om eens bladerdeegstengels (van die gedraaide) te maken met ontbijtspek. Dat is best leuk om te doen moet ik zeggen, al worden ze niet zo mooi kaarsrecht als in de supermarkt, maar dat heeft juist heel wat charme.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smeer het bladerdeeg in met de rode pesto en beleg volledig met de ontbijtspek.
Snijd nu langs de korte zijde stroken van ongeveer 1 centimeter met een goed scherp mes.
Pak nu steeds een bladerdeegstrook aan weerszijden op en draai een paar slagen rond.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer ze in met een beetje losgeklopt ei en bak in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Laat ze even afkoelen voor je ze eet.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.