Bladerdeegstengels met ontbijtspek en rode pesto

Met de kerstdagen heb ik me natuurlijk weer tonnetje rond gegeten, dus het is hoog tijd om nog wat meer te eten. De jaarwisseling komt er immers aan en dan ga ik zeker niet diëten. Alsof ik überhaupt ooit op dieet zou gaan, ik heb niet eens een weegschaal (behalve een keukenweegschaal), maar goed dat is een heel ander verhaal. Ik ben gek op dingen als zoute stengels, van die zoute koekjes, en bladerdeeghapjes. Eerder maakte ik al eens bladerdeegvlinders met chorizo, dus leek het me nu leuk om eens bladerdeegstengels (van die gedraaide) te maken met ontbijtspek. Dat is best leuk om te doen moet ik zeggen, al worden ze niet zo mooi kaarsrecht als in de supermarkt, maar dat heeft juist heel wat charme.

Ingrediënten (voor 6-8)

  • 1 vel vers bladerdeeg.
  • 200gr gerookt ontbijtspek
  • 4-6tl rode pesto
  • 1 ei losgeklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer het bladerdeeg in met de rode pesto en beleg volledig met de ontbijtspek.

Snijd nu langs de korte zijde stroken van ongeveer 1 centimeter met een goed scherp mes.

Pak nu steeds een bladerdeegstrook aan weerszijden op en draai een paar slagen rond.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Smeer ze in met een beetje losgeklopt ei en bak in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Laat ze even afkoelen voor je ze eet.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel