Pannenkoeken met havermout en warm rood fruit

Gelukkig geloof ik niet in goede voornemens, maar dat wil niet zeggen dat ik niet een soort van in gezond eten geloof. Of in ieder geval een goede poging daartoe. Daarom maakte ik deze semi verantwoorde pannenkoeken met onder andere amandelmelk, havermout, en rood fruit. Het fruit is niet gezoet, dus kan voor de zoetekauwen niet zoet genoeg zijn. Je kunt natuurlijk suiker toevoegen, maar dan moet je natuurlijk geen goede voornemens hebben.

Ingrediënten (voor 6-8)

  • 120gr bloem
  • 20gr havermout
  • ½tl zout
  • 1tl baking soda
  • 1 ei
  • 2tl vanille extract
  • 270ml amandelmelk
  • 1el roomboter
  • 250gr zomerfruit uit de diepvries
  • 3el warm water
  • 2tl honing

Bereidingswijze

Meng de bloem, havermout, baking soda en het zout.

Meng in een aparte kom het ei, 1tl vanille extract en de amandelmelk.

Klop de droge en natte ingrediënten door elkaar tot een beslag.

Doe het bevroren fruit in een pan met de eetlepels warm water en 1tl vanille extract, en verhit het 5-8 minuten, onder af en toe doorroeren, op middelhoog vuur.

Verhit de boter in een koekenpan.

Schep een juslepel beslag in de koekenpan (als je een beetje grote pan hebt kun je ook twee pannenkoekjes tegelijk bakken).

Bak het pannenkoekje ongeveer 1-2 minuten aan iedere zijde. Je zult de pannenkoekjes mooi zien rijzen.

Als je al het beslag opgebakken hebt, verdeel je de pannenkoekjes over de borden. Ik eet er al gauw 3-4, dus je hebt met dit recept genoeg voor twee grote eters, of drie iets minder grote eters.

Over de pannenkoeken verdeel je het rode fruit en dit alles bedruip je met nog wat honing.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel