Ossenhaasrolletjes met brie

Ik heb geen idee hoeveel mensen in Nederland gourmetten met de kerst, maar het zijn er een hele hoop. Wij gingen vroeger altijd op tweede kerstdag gourmetten. Helaas zijn alleen mijn moeder en ik daar nog voor te porren. Mijn vader en broer vinden het een Karwei maaltijd, oftewel een doe-het-zelf maaltijd. Hoe lief ze ook zijn, gourmetten hebben ze niet meer voor ons over. Ze willen gewoon aan tafel gaan zitten en een maaltijd voorgeschoteld krijgen. Maar voor diegenen die wel gek zijn op gourmetten heb ik dit lekkere gourmethapje deluxe bedacht. Lekkere ossenhaastournedos rolletjes gevuld met brie en rucola.

Ingrediënten (voor 8 rolletjes)

  • 2 ossenhaastournedos
  • Handjevol rucola
  • 50 gram brie
  • Peper
  • Zout
  • Beetje roomboter

Bereidingswijze

Snijd de ossenhaastournedos in de lengte ieder in vier repen.

Dek de repen af met wat folie of bakpapier en sla ze nog iets plat met een deegroller of koekenpan.

Snijd de brie in dunne plakken (ongeveer 2-3mm, dat is inderdaad dun) en beleg iedere reep tournedos voor de helft me brie.

Leg op de brie op het uiteinde wat rucola en rol de repen op tot een rolletje.

Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Verhit wat roomboter in een (gourmet)pan of op een grillplaat.

Bak de ossenhaasrolletjes in 6-8 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel