Kiprolletjes

Heerlijk, hapjes! Eens in de zoveel tijd, eten we bij mijn ouders hapjes, eigenlijk een soort tapas, maar dan niet noodzakelijk met een Spaans tintje. Ik mag het graag eten, maar mijn broer krijgt liever een groot bord eten voor zijn neus. Nou heeft hij ook een hekel aan gourmetten (snap je dat nou, juist gezellig toch?!). Een Karwei-maaltijd noemt hij dat, in het kader van doe-het-zelf. Maar om weer ter zake te komen. Hapjes, het moment dat broodjes met smeersels op tafel komen, een lekkere salade met gerookte kip, chorizo in rode wijn, bruschetta, gehaktballetjes en uiteraard deze kiprolletjes. Vandaag deel ik dus deze kiprolletjes, lekker voor de borrel met oud- en nieuw.

Ingrediƫnten (voor drie kleine wraps):

  • 600gr kippendijfilet
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 18gr shoarmakruiden
  • 1tl milde paprikakruiden
  • 3 kleine wraps (je weet wel waar er 8 in een pakje zitten)
  • 3 el knoflooksaus
  • 3 el sweet chilisaus

Benodigd:

  • 15 prikkers

Bereidingswijze:

Snipper de ui en pers de knoflook.

Snijd de kip in reepjes.

Doe een klein beetje olie over de kip en bestrooi met de shoarma en paprikakruiden. Schep dit goed door zodat alle stukjes goed bedenkt zijn met de kruiden.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.

Voeg de kipreepjes toe en bak deze door tot ze gaar zijn.

Smeer iedere wrap in met een eetlepel knoflooksaus.

Verdeelde kip over de wraps.

Verdeel per wrap een eetlepel sweet chilisaus over de kip.

Rol de wraps zo strak mogelijk op.

Steek in iedere wrap 5 prikkers verdeeld over de lengte van de wrap.

Snijd de wrap nu in stukken, steeds midden twee prikkers.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel