Guacamole

Guacamole, als je het vers maakt is het volgens mij best gezond. Al is het dan natuurlijk beter om de tortillachips weg te laten, maar ja die maken het misschien ook wel weer extra lekker. Nou is guacamole niet alleen lekker met een tortillachipje, maar ook heerlijk verfrissend op een wrap. Het geeft het net dat beetje extra. Maar goed, oude en nieuw staat voor de deur, dus deze heerlijke dip zou ik gewoon op tafel zetten met heel veel, maar dan ook heel veel, tortillachips. Dan zou ik wel gelijk het recept twee of drie keer maken, want dan heb je natuurlijk niet genoeg aan één schaaltje.

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 medium rode ui gesnipperd
  • 2 roma tomaten
  • ½ - 1 limoen
  • Handjevol koriander fijngesneden
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Ontvel en ontpit de avocado’s en prak het vruchtvlees fijn.

Verwijder de zaadkern van de tomaten en snijd de tomaat in kleine blokjes.

Roer de tomatenblokjes en rode ui door de avocado.

Voeg het sap van een ½ of hele limoen toe (net wat je lekker vindt)

Voeg peper en zout naar smaakt toe en roer door.

Garneer met de fijngesneden koriander.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel