Gebakken kaas

Een oude favoriet van mijn broer. Lang geleden (ik was acht jaar oud) waren we op vakantie in Tsjechië. Daar vonden mijn ouders dit gerecht op de kaart van een restaurant. Mijn broer, die in die tijd niet zo’n hele fantastische eter was maar wel gek op kaas was, heeft heel wat gebakken kaas gegeten die vakantie. Eenmaal thuisgekomen besloot mijn moeder dan ook om het recept na te maken, wel met een Hollandse kaas. Ik deel het dan ook graag met jullie. Het is eigenlijk een heel makkelijk gerechtje. Ideaal om te maken voor de gourmetavond voor de vegetariërs en iedereen die gek is op kaas natuurlijk.

Ingrediënten (voor 10-12 kleintjes of 4-5 grote):

  • 500gr jong belegen kaas
  • 1-2 eieren losgeklopt
  • 6-8 el paneermeel

Bereidingswijze

Snijd de kaas in blokjes van 1 centimeter dik en 5x5 centimeter groot. Voor de grote variant kom je uit op ongeveer 1,5 centimeter dik en 5x10 centimeter groot.

Haal ieder blokje kaas door het ei en door het paneermeel.

Haal vervolgens de gepaneerde blokjes kaas nogmaals door het ei en nogmaals door het paneermeel.

Verhit wat boter in een pan(nnetje) en bak de kaas op hoog vuur onder regelmatig keren goudbruin tot de kaas helemaal gesmolten is.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel