Slavinken

Tijd voor lekker Hollands. Slavinken! Zo na de feestdagen even terug naar de basis. Geen uitgebreide diners, maar gewoon aardappels, vlees, groente. In dit geval dus een recept voor het stukje vlees van je AGVtje. Het feit dat ze omwikkeld zijn met spek zou al reden genoeg moeten zijn om ze te eten. Alleen de naamgeving blijft toch wat vreemd, er zit immers sla noch vink in. Hoe moet ik dat nou ooit vertalen voor mijn familie in Amerika?

Ingrediënten (voor 4 stuks):

  • 250gr gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 4-6el paneermeel
  • 12 repen ontbijtspek
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • ½tl paprikapoeder
  • ¼tl korianderpoeder
  • 1/8tl chilipoeder
  • Beetje nootmuskaat versgeraspt
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Kneed het gehakt met 1 ei, het paneermeel, het sjalotje, de knoflook, paprikapoeder, korianderpoeder, chilipoeder, nootmuskaat en zout en peper naar smaak.

Maak vier rolletjes van het gehakt en omwikkel ieder met drie ontbijtspekrepen.

Verhit wat boter in een pan en laat de slavinken op laag vuur langzaam rondom garen.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel