Registeren
Wachtwoord vergeten?
Hoog tijd voor weer eens een nieuwe video. Deze keer over hoe je een lekkere Mexicaanse tomatensoep maakt. Zoals de meesten ondertussen wel weten, ben ik gek op soep. Bij voorkeur een goedgevulde soep. Nou moet ik het soep maken en tegelijkertijd filmen wel nog even oefenen. Oei oei, de helft van de tijd kijk ik niet in de camera. Oeps! En tja, wat zal ik van die mooie breedtestrepen zeggen. Ik doe maar net of ik ze niet gezien heb. Gelukkig doen die dingen niks af aan dat deze soep gewoon super lekker is!
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de roma tomaten, ui, knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, komijn, koriander, zout en peper naar smaak, en een scheut olijfolie op een bakblik. Schep dit goed door.
Rooster het geheel 20 minuten in de oven.
Doe het geroosterde tomatenmengsel in een pan en voeg de groentebouillon en geroosterde paprika’s toe.
Pureer het geheel glad met de staafmixer.
Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen en sap van een halve limoen toe, en roer door.
Breng het geheel aan de kook en laat 3-5 minuten doorkoken.
Voeg indien nodig extra zout toe.
Serveer met een dot crème fraîche en vers gesneden koriander (en eventueel wat tortillachips).
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.