Mexicaanse tomatensoep

Hoog tijd voor weer eens een nieuwe video. Deze keer over hoe je een lekkere Mexicaanse tomatensoep maakt. Zoals de meesten ondertussen wel weten, ben ik gek op soep. Bij voorkeur een goedgevulde soep. Nou moet ik het soep maken en tegelijkertijd filmen wel nog even oefenen. Oei oei, de helft van de tijd kijk ik niet in de camera. Oeps! En tja, wat zal ik van die mooie breedtestrepen zeggen. Ik doe maar net of ik ze niet gezien heb. Gelukkig doen die dingen niks af aan dat deze soep gewoon super lekker is!

Ingrediënten:

  • 750gr roma tomaten grof gesneden
  • 1 ui grof gesneden
  • 3 tenen knoflook grof gehakt
  • 2 gegrilde paprika’s
  • 500ml groentebouillon
  • 400gr tomatenblokjes
  • 400gr kidneybonen
  • ¼ tl cayennepeper
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl komijn
  • ½ tl koriander
  • Scheutje olijfolie
  • Handjevol verse koriander fijngesneden
  • ½ limoen
  • Crème fraîche
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Doe de roma tomaten, ui, knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, komijn, koriander, zout en peper naar smaak, en een scheut olijfolie op een bakblik. Schep dit goed door.

Rooster het geheel 20 minuten in de oven.

Doe het geroosterde tomatenmengsel in een pan en voeg de groentebouillon en geroosterde paprika’s toe.

Pureer het geheel glad met de staafmixer.

Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen en sap van een halve limoen toe, en roer door.

Breng het geheel aan de kook en laat 3-5 minuten doorkoken.

Voeg indien nodig extra zout toe.

Serveer met een dot crème fraîche en vers gesneden koriander (en eventueel wat tortillachips).

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel