Coleslaw (koolsalade)

Tijdens mijn vakantie in Texas at ik een heerlijke coleslaw op een broodje hamburger. Daarom leek het me leuk (en lekker) om ook zelf eens een coleslaw te maken. Ook bij mij eindigde die uiteindelijk op een broodje, alleen niet met een hamburger, maar dat recept deel ik later nog. Ik heb er voor gekozen om rode en witte kool te gebruiken, vooral omdat het er mooi uitziet, maar het smaakt natuurlijk ook hartstikke lekker.

Ingrediënten (2 personen):

  • 100gr rode kool fijngesneden
  • 100gr spitskool fijngesneden
  • 100gr wortel geraspt
  • 2el yogonaise
  • 2el yoghurt
  • 1tl mosterd
  • 2tl citroensap
  • 2tl rode wijnazijn
  • Mespunt selderij
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Meng de rode kool, spitskool en wortelrasp door elkaar.

Meng voor de dressing de yogonaise, yoghurt, mosterd, citroensap, azijn en selderij door elkaar.

Breng op smaak met zout en peper.

Roer de dressing door de koolmengsel. Voeg indien nodig extra zout en peper toe.

Reactie plaatsen

Deze naam word getoond bij uw reactie
Uw email word gebruikt om uw gravatar profiel bij uw reactie te tonen

Log nu in om een reactie te plaatsen met uw persoonlijke profiel