Registeren
Wachtwoord vergeten?
Onlangs kocht ik een super mooie bakvorm waarin je zes mini tulbandjes kan bakken. Zeg nou zelf, ze zien er toch fantastisch uit?! De tulbandjes hebben een beetje het formaat van een donut, dus zijn een prima formaat voor één persoon (als je serieuze trek hebt). Maar geen zorgen als je deze vorm niet hebt, want je kunt van dit beslag ook prima cupcakes bakken.
Het wel of niet hebben van deze vorm zou je namelijk niet tegen moeten houden bij het maken van dit heerlijke recept. Sinaasappeltulbandjes (of cupcakes) met sinaasappelglazuur. Over het algemeen heb ik een hekel aan dingen met sinaasappelsmaak, maar dat komt vooral omdat het dan heel erg kunstmatig smaakt. Deze tulbandjes zijn echter gemaakt met verse sinaasappelsap en de rasp van de schil van wel vier sinaasappels. Hierdoor komt de smaak echt goed naar voren, zonder overheersend te worden.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakvorm in en bestuif met wat bloem.
Zeef de bloem samen met het zout, de bakpoeder en de kaneel in een kom.
Schep hier de suiker door.
Klop in een grote kom 2 eieren met de melk, 150ml sinaasappelsap, 120gr gesmolten boter, 1tl vanille extract en de sinaasappelrasp.
Doe nu al roerend de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer lichtjes door zodat er geen klontjes meer in zitten.
Verdeel het beslag over de bakvorm.
Bak de tulbandjes (of cupcakes) in 18 minuten in het midden van de oven gaar.
Haal ze uit de vorm en laat op een rek afkoelen.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met 3el sinaasappelsap en 1tl vanille extract.
Giet het glazuur over de tulbandjes (of cupcakes) als deze volledig zijn afgekoeld.
Welkom op de Keuken van Suus! Op mijn foodblog deel ik wekelijks gezonde en minder gezonde recepten waar je heerlijk van kunt smullen. Met mijn recepten laat ik zien dat je geen chef-kok hoeft te zijn om iets lekkers op tafel te zetten.